Tzatziki is yummy with grilled food and is also suitable as a filling in pita, tortilla ... In this tzatziki I have mixed zucchini, carrot and apple. It is very fresh!
Vegetable Tzatziki
1 dl zucchini, coarsely grated and squeezed of excess liquid
1 dl carrot, coarsely grated
0.5 apple, coarsely grated and squeezed of excess liquid
0.5 garlic clove, grated
1 dl quark / soy yogurt
1 tsp lemon juice
1/4 tsp salt
black pepper
Mix all the ingredients in a bowl and season to taste. Store in the fridge.
Grönsaks-tzatziki
1 dl zucchini, grovt riven och pressas av överskottsvätska
1 dl morot, grovt riven
0,5 äpple, grovt riven och pressas av överskottsvätska
0,5 vitlöksklyfta, riven
1 dl kvarg / sojayoghurt
1 tsk citronsaft
1/4 tsk salt
svartpeppar
Blanda alla ingredienser i en skål och krydda efter smak. Förvara i kylen.
8 Comments
Great version of this traditional greek spread! Love it!
ReplyDeleteThank you Lenia! I'm glad you like it.
DeleteSer gott ut.Så synd bara att här har vi inte naturell sojajugurth utan bara såna som har smaksatts med någonting.
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteVad gott det låter med både äpple och morötter i tzatzikin. Det receptet ska jag lägga på minnet och testa till grillat i sommar. Kramar
ReplyDeleteJa, det blev mycket fräscht och gott! Kram!
DeleteNu märks det att sommaren närmar sej, bloggar börjar fyllas på med finfina grilltips! Så gott med en blandning av olika frukter och grönsaker i röran.
ReplyDeleteKramar till dej
Härligt med sommar och grilltider :) Kram!
Delete