Last weekend I baked a cake and muffins for a party with the theme football. The muffins are egg, milk and nut free. I decorated them with "butter cream" and fondant.
Vanilla Muffins, vegan and nut free
26 pcs
4 dl flour
2 1/4 dl sugar
1.5 tsp baking powder
0.5 tsp baking soda
pinch of salt
2.5 dl soy milk
1 dl vegetable oil
2 tsp vanilla
1 tsp apple cider vinegar
Mix the dry ingredients in a bowl and the wet ingredients in another bowl. Pour the liquid into the flour mixture and stir until the batter is smooth. Divide the batter between the muffin cups, filling them half full. Bake at 175 C degrees for 15 minutes. Let cool and decorate them if you like.
Vaniljmuffins, vegan och nötfri
26 st
4 dl mjöl
2 1/4 dl socker
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
nypa salt
2,5 dl sojamjölk
1 dl vegetabilisk olja
2 tsk vanilj
1 tsk äppelcidervinäger
Blanda de torra ingredienserna i en skål och de våta ingredienserna i en annan skål. Häll vätskan i mjölblandningen och rör om tills smeten är slät. Dela smeten mellan muffinsformarna, fyll dem halvfullt. Grädda i 175 grader C i 15 minuter. Låt svalna och dekorera om du vill.
6 Comments
Det är alltid en utmaning när man ska baka något som nästan är "utan allt". Du ser ut att ha lyckats, för muffinsen ser superfina ut! Ha det gott! Kram!
ReplyDeleteJa, visst är det! Tack snälla och kram tillbaka!
DeleteSå¨fina muffins:)
ReplyDeleteTack Jael!
DeleteMen så fina muffins, verkligen en härlig grön färg!
ReplyDeleteKramar
Tack Mårtenssons! Kram
Delete