Receptet på dessa tunnbröd kommer från Hanna. Jag hade ingen brödkrydda, så jag tog istället oregano och vitlök. De blir mycket goda och passar bra att fylla med diverse godsaker. 

The recipe for these flatbreads comes from Hanna. I had no bread spice, so instead I used oregano and garlic. They are very good and well suited to fill with assorted goodies.


Tunnbröd

2 msk chiafrön blandat med 6 msk vatten
2 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
2 msk potatismjöl
3/4 msk fiberhusk
3/4 tsk bakpulver
1 msk smält kokosolja
2 tsk brödkrydda (jag använde oregano och vitlökspulver)
1 nypa salt
0,5 dl mandelmjölk

Sätt ugnen på 225C. Blanda chiafrön med vattnet i en skål, rör om. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål. Rör om i chiafröna igen. Blanda sedan samtliga ingredienser till en jämn deg i en skål. Låt degen svälla 3-4 minuter. Dela degen i 4 lika stora delar. Kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper, ca 2-3 mm tjocka. Grädda i mitten av ugnen i 4-6 minuter. Låt svalna innan servering.


Flatbread

2 tbsp chia seeds mixed with 6 tablespoons water
2 tbsp almond flour
2 tbsp coconut flour
2 tbsp potato flour
3/4 tbsp psyllium
3/4 tsp baking powder
1 tbsp melted coconut oil
2 tsp bread spice (I used oregano and garlic powder)
1 pinch of salt
0.5 dl almond milk

Preheat the oven to 225 C. Mix chia seeds with water in a bowl, stir. Mix all dry ingredients in another bowl. Then mix all the ingredients into a smooth dough in a bowl. Leave the dough to swell for 3-4 minutes. Divide the dough into 4 equal parts. Roll out each piece of dough between two baking sheet, about 2-3 mm thick. Bake in center of oven for 4-6 minutes. Let cool before serving.