Häromveckan när jag bakade salt kola-chokladpajer fick jag kolasås över, som jag använde i dessa muffins. Muffinsen blir lite kladdiga och såsen passar bra till. Om man vill kan man innan servering hälla på mera kolasås. 

The other week when I baked salted caramel-chocolate pies I got sauce over, which I used in these muffins. The muffins will be a bit sticky and the sauce makes them even yummier. If you want you can before serving pour on more caramel sauce.



Chokladmuffins med Kolasås
2 stora eller 6 st muffins

1 linfrö-ägg (1 msk malda linfrön + 2,5 msk vatten, ställ i kylen för 15 minuter)
2 msk kokosolja, flytande
3/4 dl kokossocker 
1,5 dl mandelmjöl
1 msk kakao
0,5 tsk bakpulver

saltad kolasås

Blanda linfrö-ägg, kokosolja, kokossocker, mandelmjöl, kakao och bakpulver i en skål. Fördela smeten mellan muffinsformarna och lägg en klick med kolasås på muffinsen. Grädda i 175 C ca 15-20 minuter.


Chocolate Muffins with Caramel sauce
2 large or 6 pcs muffins 

1 flax egg (1 tbsp ground flaxseed + 2,5 tbsp water, put in the fridge for 15 minutes)
2 tbsp coconut oil, liquid
3/4 dl coconut sugar (1/3 cup)
1.5 dl almond flour (2/3 cup)
1 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder

salted caramel sauce

Mix flaxseed egg, coconut oil, coconut sugar, almond flour, cocoa and baking powder in a bowl. Divide the batter between the muffin cups and add a dollop of caramel sauce in the middle of the muffin. Bake at 175 C for about 15-20 minutes.