Jag fick äran att baka födelsedagstårtor till två 4-åringar och tårtorna skulle vara anslutna med en regnbåge. Jag bakade chokladtårtbotten fyllda med jordgubbs- och bananmousse. Tårtan är spacklad med smörkräm, täckt med hemmagjord mashmallowfondant och dekorationerna är gjorda av gum paste och mashmallowfondant. Receptet på tårtbotten har jag hittat hos Simone och jag har bakat det flera gånger och jag är mycket nöjd. 

I was honored to bake birthday cakes to two 4 year olds and the cakes should be connected with a rainbow. I baked chocolate cakes filled with strawberry mousse and the  banana mousse. The cake is crumb coated with butter cream, covered with homemade mashmallow fondant and decorations are made of gum paste and mashmallow fondant. The recipe for the cake base is from Simone and I have baked it several times and I'm very satisfied.



Chokladtårtbotten

270 g vetemjöl
75 g kakao
1,5 tsk bakpulver
en nypa salt
170 g osaltat smör, rumstemp.
435 g socker
0,5 tsk vaniljsocker
3 stora ägg, rumstemp.
350 g mjölk, rumstemp.

fyllning: jordgubbs- och bananmousse
dekorationer: marshmallowfondant och gum paste

Värm ugnen till 175 C grader. Smörj och mjöla en 22-24 cm kakform. Sikta mjöl, kakao, bakpulver och salt. Ställ åt sidan. Lägg det mjuka smöret i en hushållsassistent och vispa tills det blir krämigt. Tillsätt socker och vaniljsocker och fortsätt att vispa tills det är vitt och fluffigt, ca 5minuter. Vispa ner äggen, ett i taget på låg hastighet. Rör med slickepott ner mjölblandningen i tre omgångar varvat med mjölken. Börja och sluta med mjöl. Fördela smeten i kakformen. Grädda på lägsta falsen i ugnen i cirka 50 minuter. Låt svalna i formen i 15 minuter, stjälp upp tårtbotten och låt svalna helt.



Chocolate Cake Base

270 g wheat flour
75g cocoa
1,5 tsp baking powder
a pinch of salt
170 g unsalted butter, room temp.
435 g sugar
0,5 tsk vanilla
3 large eggs, room temp.
350 g milk, room temp.

filling: strawberry and banana mousse
decorations: marshmallow fondant and gum paste

Preheat oven to 175 C degrees. Grease and flour a 22-24 cm cake tin. Sift flour, cocoa, baking powder and salt. Set aside. Put the soft butter in a household assistant and whisk until it becomes creamy. Add sugars and continue to whisk until fluffy, about 5 minutes. Beat in the eggs, one at a time on low speed. Stir flour mixture with a spatula in three batches alternating with the milk. Begin and end with flour.
Pour the batter into the cake tin. Bake in the oven for about 50 minutes. Allow to cool in the tin for 15 minutes.