Jag hade äran att baka en tårta till en söt 6-åring. Önskemålet var en sjöjungfrutårta. Jag använde detta recept till tårtbotten och tårtan är fylld med chokladmousse och hallonmousse. Dekorationerna är gjorda av marshmallowfondant. Tårtan blev godkänd av födelsedagsbarnet :) 

I had the honor to bake a cake for a sweet 6 year old. Her wish was a mermaid cake. I used this recipe for the cake base and the cake is filled with chocolate mousse and raspberry mousse. The decorations are made of marshmallow fondant. The cake was approved by the birthday girl :)



Chocolate Mousse

150 g chocolate
2 dl cream
100 g cream cheese

Melt the chocolate and cream over low hea until the chocolate has melted. Let cool sligthly and put in the fridge for several hours or overnight. Add the cream cheese to the chocolate mixture and whip up.


Chokladmousse

150 g choklad
2 dl grädde
100 g färskost

Smält choklad och grädde på svag värme tills chokladen har smält. Låt svalna något och ställ i kylen i flera timmar eller över natten. Vispa upp tillsammans med färskost.


Raspberry Mousse

2 dl cream
1 dl milk
1 tsp agar agar powder
0.5 tsp vanilla extract
5 dl raspberries, fresh or frozen (2 cups)
3/4 dl agave or other sweetener (1/3 cup)

In a saucepan, bring cream, milk, agar agar and vanilla to a boil. Whisk continuously for several minutes. Remove the cream mixture from the heat. Place raspberries, agave and cream mixture in a blender and mix until smooth. Pour the mixture into a bowl and place into the fridge. Allow 4-6 hours to cool and set.

Hallonmousse

2 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk agar agar pulver
0,5 tsk vaniljextrakt
5 dl hallon, färska eller frysta
3/4 dl agave eller annat sötningsmedel

Häll grädde, mjölk, agar agar och vanilj i en kastrull och koka upp. Vispa kontinuerligt under flera minuter. Avlägsna gräddblandningen från värmen. Lägg hallon, agave och gräddblandningen i en mixer och mixa tills slät. Häll blandningen i en skål och ställ i kylen för ca 4-6 timmar för att svalna och stelna.