After I have experimented with wheat gluten, this is my favorite so far. I mixed beans in the batter and the texture turned out so much better. A tasty seitan steak. Serve with a delicious salad or risotto.
Seitanstek
1 burk bönor
3 dl vetegluten
2 tsk mejram
2 tsk vitlökspulver
0,5 tsk salt
0,5 tsk fem-kryddor
2 dl vatten
2 msk soja
2 msk olja
Mosa bönorna och blanda tillsammans med vetegluten, kryddor,
vatten, soja och olja. Knåda i 3 minuter. Forma till en limpa och rulla i
aluminiumfolie. Placera limpan i en ugnsform och grädda i 175 C grader i 1
timme. Låt svalna något innan du skär i den.
Seitan Steak
1 can beans
3 dl wheat gluten (1 ¼ cup)
2 tsp marjoram
2 tsp garlic powder
0,5 tsp salt
0,5 tsp five-spice
2 dl water (3/4 cup + 1 tbsp)
2 tbsp soy sauce
2 tbsp oil
Mash the beans and mix together with wheat gluten, spices,
water, soy sauce and oil. Knead for 3 minutes. Shape to a loaf and roll in
aluminium foil. Put the loaf in a baking dish and bake at 175 C degrees for 1
h. Let cool slightly before cutting into it.
5 Comments
Perfekt! Det här ska mina barn + mannen få till middag! Jag tillsatte 2 msk näringsjäst, använde blandade örtkryddor (timjan, oregano, rosmarin, salvia), la till vitpeppar, tog bort saltet och bytte ut soja mot coconut aminos (2-åringen sojaallergisk) - nu ska limpan strax in i ugnen. Väntar med spänning på slutresultatet. Både mannen och 5-åringen brukar vara skeptiska till seitan, medan 2-åringen, som inte kan äta tofu, gillar det. Tack för receptet!
ReplyDeleteHoppas det går hem hos barnen och mannen :) Tack för att du berättade vad du använde. Näringsjäst måste jag också testa att ha i.
DeleteTack Erika!
ReplyDeleteTACK för tipset finis :) steken ser god ut! kram på dig Sofia
ReplyDeleteTack så mycket! Kram
Delete