I like patties made on millet and I have several different recipes from the past on my blog. This time I added grated zucchini and seasoned with Chinese five-spice. Do you have any good vegetarian recipes for patties you want to share with me and my readers? I would be very happy to get some new inspiration :)
Hirs-Zucchini Burgare
3,5 dl vegetabilisk buljong
0,5 dl hirs, sköljd
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl zucchini, riven
mandelmjöl
0,5 tsk kineskisk fem-krydda
salt
svartpeppar
Lägg hirs i kokande buljong (eller vatten). Sänk värmen till
låg, täck och låt sjuda tills vätskan absorberats, 25-30 minuter. Låt stå täckt
i 10 minuter. Överför till en skål för att svalna till rumstemperatur, omkring
20 minuter. Blanda i lök, vitlök, riven zucchini och kryddor. Blanda i så
mycket mandelmjöl tills du har en smet som går att formas till biffar. Lägg
biffarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 C grader i ca 20-25
minuter.
Millet-Zucchini Burgers
3.5 dl vegetable broth
0.5 dl of millet, rinsed
1 red onion, chopped
1 clove garlic, chopped
1 dl zucchini, grated
almond flour
0.5 tsp chinese five-spice
salt
black pepper
Add millet into boiling broth (or water). Reduce heat to
low, cover and let simmer until liquid is absorbed, 25-30 minutes. Let stand
covered for 10 minutes. Transfer to a bowl to cool to room temperature for about
20 minutes. Mix in the onion, garlic and grated zucchini. Add salt, pepper and
five-spice. Mix in as much almond flour until you have a batter that can be
formed into patties. Place the patties on a baking sheet lined with parchment paper
and bake at 200 C degrees for about 20-25 minutes.
7 Comments
Jag testade häromdagen att göra jättegoda biffar på marinerad tofu ( Scihuanpeppar, chili & vitlök) och mungbönor! Blev saftiga och smakrika:)) Hirs tycker jag är kanon i biffar!
ReplyDeleteHa en fin dag!
Det låter gott, tack för tipset.
DeleteMmm...så gott med sådana biffar! :)
ReplyDeleteKram kram
//Lana
Ja, hirs är gott i biffar! Kram
DeleteSnygga biffar! Det var längesen jag åt vegoburgare nu - tack för påminnelsen!
ReplyDeleteVad lustigt, stod och höll ett paket i handen på lunchen nyss och läste på baksidan om recept på biffar. Men blev lite tveksam. Skulle kanske ha slagit till då ;-)
ReplyDeleteJa, hirs är gott och passar bra till biffar :)
Delete