Jag gör gärna biffar på hirs och har redan från tidigare många olika varianter av dessa på bloggen. Denna gång tillsatte jag riven zucchini och kryddade med kinesisk fem-krydda. Har du något gott vegetariskt recept på biffar du vill dela med dig av? Jag skulle bli mycket glad över lite ny inspiration :)

I like patties made on millet and I have several different recipes from the past on my blog. This time I added grated zucchini and seasoned with Chinese five-spice. Do you have any good vegetarian recipes for patties you want to share with me and my readers? I would be very happy to get some new inspiration :)


Hirs-Zucchini Burgare

3,5 dl vegetabilisk buljong
0,5 dl hirs, sköljd
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl zucchini, riven
mandelmjöl
0,5 tsk kineskisk fem-krydda
salt
svartpeppar

Lägg hirs i kokande buljong (eller vatten). Sänk värmen till låg, täck och låt sjuda tills vätskan absorberats, 25-30 minuter. Låt stå täckt i 10 minuter. Överför till en skål för att svalna till rumstemperatur, omkring 20 minuter. Blanda i lök, vitlök, riven zucchini och kryddor. Blanda i så mycket mandelmjöl tills du har en smet som går att formas till biffar. Lägg biffarna på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 200 C grader i ca 20-25 minuter.


Millet-Zucchini Burgers

3.5 dl vegetable broth
0.5 dl of millet, rinsed
1 red onion, chopped
1 clove garlic, chopped
1 dl zucchini, grated
almond flour
0.5 tsp chinese five-spice
salt
black pepper

Add millet into boiling broth (or water). Reduce heat to low, cover and let simmer until liquid is absorbed, 25-30 minutes. Let stand covered for 10 minutes. Transfer to a bowl to cool to room temperature for about 20 minutes. Mix in the onion, garlic and grated zucchini. Add salt, pepper and five-spice. Mix in as much almond flour until you have a batter that can be formed into patties. Place the patties on a baking sheet lined with parchment paper and bake at 200 C degrees for about 20-25 minutes.