I år gjorde jag glutenfria runebregstårtor och jag kan säga att de blev väldigt goda. Kompakta med ändå saftiga. Vill du helst göra dem med vetemjöl och andra vanliga ingredienser har jag receptet här

This year I made gluten-free runeberg's cakes and I can say that they were very good. Moist. Would you rather do them with wheat flour and other common ingredients I have the recipe for you here.


Gluten-Free Runeberg's Cakes

2 eggs
1 dl coconut sugar
1 tbsp coconut oil
3/4 dl almond flour
4 tbsp coconut flour
3 tbsp almond milk
1 tbsp psyllium
0.5 tsp baking powder
0.5 tsp cardamom powder
0.5 tsp almond extract

moisten with
0.5 dl water
1/4 tsp almond extract

topping
raspberry jam
icing sugar
water

Stir together the eggs and sugar in a bowl. Add the rest of the ingredients and stir until combined. Divide the batter between three cake tins or pour the batter into muffin cups. Bake at 175 C degrees for 15-20 minutes. Let cool and soak the cooled cakes with water-almond extract mixture. Decorate with raspberry jam and glaze made of icing sugar and water.


Glutenfria Runebergstårtor

2 ägg
1 dl kokossocker
1 msk kokosolja
3/4 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
3 msk mandelmjölk
1 msk psyllium
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk kardemummapulver
0,5 tsk mandelextrakt

fukta med
0,5 vatten
1/4 tsk mandelextrakt

topping
hallonsylt
florsocker
vatten

Rör ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills allt är blandat. Fördela smeten mellan tre kakformar eller häll smeten i muffinsformar. Baka i 175 C grader i 15-20 minuter. Låt svalna och fukta de svala tårtorna med vatten-mandelextraktblandningen. Dekorera med hallonsylt och glasyr gjord på florsocker och vatten.