Jag gjorde en gräddig sås på seitan. Det blev mycket gott och så är det mättande då seitan innehåller mycket protein. Om du har tips på hur man använder seitan så berätta gärna. 

I mad a creamy sauce using seitan. It was very good and it's satisfying when seitan is high in protein. If you have tips on how to use seitan please let me know.


Creamy Seitan Sauce

1 loaf seitan, diced
1 red onion, chopped
1 small bell pepper, chopped
15 cm zucchini, chopped
2 dl vegetable broth
2 tbsp tomato paste
2 tbsp almond flour
0,5 dl cream / soy cream 
mustard

Heat coconut oil in a saucepan and add onion, bell pepper, zucchini. Fry for a couple of minutes. Add the tomato paste and almond flour and stir. Add the veg. broth, seitan and let simmer for 15 minutes. Stir in cream, mustard and season to taste. Serve with rice or as a filling in tortilla.


Krämig Seitansås

1 limpa seitan, tärnad
1 rödlök, hackad
1 liten paprika, hackad
15 cm zucchini, hackad
2 dl grönsaksbuljong
2 msk tomatpuré
2 msk mandelmjöl
0,5 dl grädde / sojagrädde
senap

Värm kokosolja i en kastrull och tillsätt lök, paprika, zucchini. Stek i ett par minuter. Lägg i tomatpuré och mandelmjöl och rör om. Blanda i veg. buljong, seitan och låt sjuda i 15 minuter. Rör i grädde, senap och krydda efter smak. Servera med ris eller som fyllning i tortilla.