Till jul gjorde jag utöver de traditionella jullådorna även en sötpotatislåda med smak av kokos och kardemumma. Gillar man en lite sötare låda rekommenderar jag denna. Sötpotatislådan passar inte bara till jul, utan kan göras året runt. Gott tillsammans med en grönsallad. 

For Christmas I made in addition to the traditional Christmas casseroles even a casserole of sweet potatoes flavoured with coconut and cardamom. If you like a little sweeter casserole, I recommend this one. This casserole is not only for Christmas, it can be done all year round. Good together with a green salad.


Sweet Potato Casserole with Coconut and Cardamom

1 kg sweet potatoes
2 dl coconut cream
1 dl breadcrumbs
0.5 dl syrup
1 tsp salt
1 tsp cardamom
1 tsp cinnamon

Peel the sweet potato and cut into pieces. Boil the pieces in water until soft. Drain the water and mash the potatoes with a hand blender. Add the remaining ingredients and mix until smooth. Pour the mixture into a greased baking dish. Bake at 150 ° C for about 1.5-2 hours.



Sötpotatislåda med smak av kokos och kardemumma

1000 g sötpotatis
2 dl kokosgrädde
1 dl ströbröd
0,5 dl sirap
1 tsk salt
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel

Skala sötpotatisen och skär i bitar. Koka bitarna i vatten tills de är mjuka. Häll bort vattnet och mosa potatisen med en stavmixer. Tillsätt övriga ingredienser och blanda tills slät. Häll blandningen i en smord ugnsform. Grädda i 150° C i ca 1,5-2 timmar.