En krydda som passar bra till dessa burgare är Kinesisk fem-krydda. Kryddan innehåller stjärnanis, kassia, koriander, fänkål och kummin. Har man inte kryddblandningen så kan jag lova att de blir goda även utan denna kryddmix. 

A spice that is well suited for these burgers are Chinese five-spice. The spice contains star anise, cassia, coriander, fennel and cumin. If you don't have the spice mixture, that's ok, I can promise you that they will be good even without it.



Millet Five Spice Burgers
Makes 2-4 burgers

3,5 dl vegetable broth or water (1 1/2 cup)
0,5 dl millet, rinsed (1/4 cup)
1/8 tsp salt
1 onion, finely chopped
1 garlic clove, finely chopped
1/4-0.5 tsp five-spice
salt
freshly ground black pepper
flaxseed meal / almond flour

Add millet into boiling broth (or water) with salt. Reduce heat to low, cover and simmer until liquid is absorbed, 25-30 minutes. Add water if needed. Turn off the heat and let stand covered for 10 minutes. Let cool to room temperature, takes about 20 minutes. Stir in onion, garlic, and season to taste. If the mixture seems too wet, add flaxseed meal. With wet hands form into burgers. Put the burgers on a parchment paper lined baking sheet and bake in 175 C oven for 20-25 minutes.


Hirsburgare med Kinesisk-femkrydda
2-4 st

3,5 dl grönsaksbuljong eller vatten
0,5 dl hirs, sköljd
1/8 tsk salt
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/4-0,5 tsk fem-krydda
salt
nymalen svartpeppar
linfrömjöl / mandelmjöl

Lägg hirs i kokande buljong (eller vatten) med salt. Sänk värmen till låg, täck och låt sjuda tills vätskan absorberas, 25-30 minuter. Tillsätt vatten om det behövs. Stäng av värmen och låt stå täckt i 10 minuter. Låt svalna till rumstemperatur, tar ca 20 minuter. Rör i lök, vitlök och krydda efter smak. Om blandningen känns för våt tillsätt linfrömjöl. Med våta händer forma till hamburgare. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 175 C i 20-25 minuter.