I baked the other day pies stuffed with roasted vegetables. But you can fill them with anything. Maybe you could fill them with root vegetables and gingerbread spice for Christmas or make them for the New Year with a good cheese filling. The pie crust can be baked in advance, in case you want to fill the crust with a cold filling or use them for dessert.
Vegetable Pies with Gluten-Free Pie Crust
oven roasted vegetables (bell pepper, zucchini, aubergine,
onion)
pie crust:
5 dl almond flour
2 tbsp coconut oil
1 egg
1/4 tsp salt
For the crust put all the ingredients in a bowl and stir
with a spoon until the mixture forms a ball. Press dough into a 22 cm pie dish
or use several small ones. Fill the pie with the vegetables and top with
cheese. Bake at 175° C for 15 minutes.
Grönsakspajer med glutenfritt pajskal
ugnsrostade grönsaker (paprika, zucchini, aubergine, lök)
pajskal:
5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 ägg
1/4 tsk salt
För pajskalet lägg alla ingredienser i en skål och rör om
med en sked tills blandningen bildar en boll. Tryck degen i en 22 cm pajform
eller använd flera små formar. Fyll pajen med grönsaker och toppa med ost. Baka
i 175 ° C för 15 minuter.
2 Comments
Nämen de här ser ju smarrigt ut! Jag provade att göra glutenfritt bröd i helgen med rismjöl, bovetemjöl och psyllium husk, något av de tre lämnade en bismak som jag inte gillar. Men det gjorde inget, för den som är glutenkänslig gillade dem!
ReplyDeleteTack! Bovetemjöl har en speciell smak, så kanske det var det du inte gillade.
Delete