Today Lucia is celebrated and many of you are probably eating saffron buns. In Finland it is not so common with saffron buns, so I think that's the reason why I'm not so fond of them. Or it could be that I never had a taste of good ones :) Today I give you a recipe for energy balls flavored with cocoa and gingerbread to honor the day. If you want you could dip them in chocolate to make them extra yummy.
Chocolate Gingerbread Bliss Balls
1,5 dl almond flour (2/3 cup)
1 dl raisins (1/2 cup)
1 tbsp cacao powder
1.5 tsp gingerbread spice
1 tsp coconut oil
pinch of salt
vanilla
water
Mix all the ingredients in a food processor. Add water until
you get a sticky mixture. Shape into balls. Store in the fridge.
Choklad-Pepparkaksbollar
1,5 dl mandelmjöl
1 dl russin
1 msk kakaopulver
1,5 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kokosolja
nypa salt
vanilj
vatten
Blanda alla ingredienser i en matberedare. Tillsätt vatten
tills du får en klibbig blandning. Forma till bollar. Förvara i kylen.
5 Comments
Dessa låter mumsiga!
ReplyDeleteSer goda ut, jag ska nog ta och testa receptet till jul"bak". Jag älskar lussekatter om jag bakar de själv, de köpta är alldeles för ofta torra och tråkiga. Veganska lussebullar blir dock inte goda, tycker jag, goda lussebullar kräver både kvarg och ägg för att bli saftiga.
ReplyDeleteTack Marikka! Jag har sett olika recept på lussekatter och vissa säger att kvarg behövs och andra att det inte behövs :) Det är säkert en smaksak.
DeleteFin bild och dina bollar ser goda ut.Och bra Lucia-dag!
ReplyDeleteTack så mycket! Glad lucia!
Delete