It's no secret that I like peanut butter a lot and eat it daily, preferably with fruit but also straight from the jar :) Peanut butter is also suitable to have in savoury dishes such as this tofu veggie sauce. Do you eat peanut butter?
Tofu Veggie Peanut Butter Sauce
2 portions
sauce
4 tbsp water
2 tbsp peanut butter
2 tsp soy sauce
2 tsp garlic-ginger paste
0,5 tsp red curry paste or sambal oelek
tofu
250 g firm tofu, diced
2 tsp coconut oil
1 small red onion, chopped
1 small bell pepper
2 dl cabbage, shredded
For the sauce, whisk water, peanut butter, soy sauce, and
garlic-ginger paste in a bowl.
Drain tofu and pat dry. Cut into dices. Heat oil in a large
skillet over high heat. Add tofu and cook until the pieces begin to turn golden
brown. Set aside. Stir-fry the onion, bell pepper and cabbage until soft. Add
the tofu and the sauce. Cook for 5 minutes. Serve with rice / quinoa / wrap.
Tofu Grönsaks Jordnötssmörsås
2 portioner
sås
4 msk vatten
2 msk jordnötssmör
2 tsk sojasås
2 tsk vitlöks-ingefärapasta
0,5 tsk röd currypasta eller sambal oelek
tofu
250 g fast tofu, tärnad
2 tsk kokosolja
1 liten rödlök, hackad
1 liten paprika
2 dl vitkål, strimlad
Vispa vatten, jordnötssmör, soja och vitlök-ingefära pasta i
en skål.
Häll vätskan bort från tofun och klappa torr.
Skär i tärningar. Värm olja i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i tofu och stek
tills bitarna är gyllenbruna. Ställ åt sidan. Stek lök, paprika och vitkål
tills de är mjuka. Tillsätt tofu och sås. Koka i 5 minuter. Servera med ris /
quinoa.
4 Comments
Jordnötsmör är min favorit också ,helt sånt som är kremig och utan socker.Brukar också göra ofta min egen jordnötsmör,det är ju sä lätt:)
ReplyDeleteSer gott ut :)
Jag använder bara jordnötssmör utan tillsatt socker. Gärna med lite salt i :) Tack!
DeleteOoh, jag ÄLSKAR jordnötssmör! Gärna på en bagel med lite hemmakokt sylt, mmmm.
ReplyDeleteJa, visst är det bara så gott :)
Delete