Det är ingen hemlighet att jag tycker väldigt mycket om jordnötssmör och äter det dagligen, gärna med frukt men även rakt från burken :) Jordnötssmör passar också att ha i maträtter som t.ex i denna jag bjuder er på idag. Äter du jordnötssmör?

It's no secret that I like peanut butter a lot and eat it daily, preferably with fruit but also straight from the jar :) Peanut butter is also suitable to have in savoury dishes such as this tofu veggie sauce. Do you eat peanut butter?


Tofu Veggie Peanut Butter Sauce
2 portions

sauce
4 tbsp water
2 tbsp peanut butter
2 tsp soy sauce
2 tsp garlic-ginger paste
0,5 tsp red curry paste or sambal oelek

tofu
250 g firm tofu, diced
2 tsp coconut oil
1 small red onion, chopped
1 small bell pepper
2 dl cabbage, shredded

For the sauce, whisk water, peanut butter, soy sauce, and garlic-ginger paste in a bowl.

Drain tofu and pat dry. Cut into dices. Heat oil in a large skillet over high heat. Add tofu and cook until the pieces begin to turn golden brown. Set aside. Stir-fry the onion, bell pepper and cabbage until soft. Add the tofu and the sauce. Cook for 5 minutes. Serve with rice / quinoa / wrap.


Tofu Grönsaks Jordnötssmörsås
2 portioner

sås
4 msk vatten
2 msk jordnötssmör
2 tsk sojasås
2 tsk vitlöks-ingefärapasta
0,5 tsk röd currypasta eller sambal oelek

tofu
250 g fast tofu, tärnad
2 tsk kokosolja
1 liten rödlök, hackad
1 liten paprika
2 dl vitkål, strimlad

Vispa vatten, jordnötssmör, soja och vitlök-ingefära pasta i en skål.

Häll vätskan bort från tofun och klappa torr. Skär i tärningar. Värm olja i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i tofu och stek tills bitarna är gyllenbruna. Ställ åt sidan. Stek lök, paprika och vitkål tills de är mjuka. Tillsätt tofu och sås. Koka i 5 minuter. Servera med ris / quinoa.