Almond flavor is something I like in pastries and therefore I chose to add both almond flour and almond essence in these cakes. Delicious and sweet!
Fragipane Cakes
4 pcs
140 g butter, soft
140 g coconut sugar
2 large eggs
150 g ground almonds
30 g flax meal
almond essence, after taste
jam of your choice
Preheat the oven to 175 C. Whisk together the butter and
sugar until fluffy. Beat in the eggs one at a time. Stir in the almond flour
and flax meal. Pour the batter into 4 silicon molds (7cm in diameter) Top with
a little jam. Bake for 20-25 minutes, or until the top is golden and the cake
is cooked through.
Fragipanekaka
4 st
140 g smör, mjukt
140 g kokossocker
2 stora ägg
150 g mandelmjöl
30 g malda linfrön
mandelessens, efter smak
sylt
Sätt ugnen på 175 C. Vispa ihop smör och socker pösigt.
Vispa i äggen ett i taget. Rör i mandelmjöl och linfrömjöl. Häll smeten i 4
silikonformar (7cm i diameter) Toppa med lite sylt. Grädda i 20-25 minuter eller
tills de är gyllene och genomgräddade.
7 Comments
Mandel är ju gott, så dessa är med säkerhet goda! :)
ReplyDeleteTack Erika!
DeleteLåter toppengott! Jag är också helt kär i smaken av mandel - och bittermandel (mazarin)!
ReplyDeleteJa, jättegott :)
DeleteJag gillar allt med mandel och speciellt med marsipansmak.Mums:)
ReplyDeleteJa, marsipansmak är så otroligt gott!
DeleteGreat recipe! Love the topping! What restaurant have you had the best Fragipane Cakes? Remember to add it to your Besty List! http://www.thebesty.com/hovkonditorn
ReplyDelete