Although Singapore has always hot weather, I think it's nice with a warm quinoa porridge when it's raining and windy outside. The porridge gets its sweetness from the dates and cinnamon adds a good flavor.
Date Almond Quinoa Porridge
2 dl quinoa, cooked (3/4 cup + 1 tbsp)
1 dl almond milk or more (1/2 cup)
2 large Medjool dates, chopped
cinnamon
salt
Put quinoa, almond milk, and dates in a pan and cook on
medium heat until the milk is almost absorbed and the dates are soft. Add
cinnamon and salt. Top with more dates, almonds and goji berries if you want.
Dadel Mandel Quinoagröt
2 dl quinoa, kokt
1 dl mandelmjölk eller mera
2 stora Medjool dadlar, hackade
kanel
salt
Sätt quinoa, mandelmjölk, och dadlar i en kastrull och koka
på medelhög värme tills mjölken nästan absorberats och dadlarna är mjuka.
Blanda i kanel och salt. Toppa med dadlar, mandel och gojibär om du vill.
12 Comments
Härligt med en mättande gröt då det är regn och kallt. Ha en fin måndag!
ReplyDeleteTack detsamma Erika!
DeleteEn bra gröt att börja dagen med:)
ReplyDeleteJa, så är det :)
DeleteMmmm, ja tack Katarina! :)
ReplyDeleteTack Amy :)
DeleteMums bra start på dagen kram kram Sofia
ReplyDeleteKram tillbaka!
DeleteDadlar är numera en stapelvara i vår kyl, det finns alltid en låda hemma. De är så bra när sötsuget faller på och perfekta att baka med!
ReplyDeleteKramar
Ja, de är verkligen goda och så användbara. Har ni testat att fylla dadlar med jordnöts-/mandelsmör? Yum :) Kram!
DeleteYou are currently living back in Singapore? No more Amsterdam? Too bad!!! :(
ReplyDeleteI made it & loved it too! xxx
Yes, I live in Singapore again :)
Delete