By varying the toppings to your chia pudding it gets another taste even if you use the same liquid. What I have heard not all are so fond of the consistency of chia pudding, but I want to give you the tip to blend in more chia seeds to get a firmer and more compact pudding. Try this out and maybe you will like it.
Coconut Chia Pudding
2 dl coconut milk
2,5 tbsp chia seeds
vanilla extract
top with pomegranate arils
Stir together all the ingredients in a bowl. Cover and let
stand in the fridge for a couple of hours or overnight. Stir and top with pomegranate
arils.
Kokos Chiapudding
2 dl kokosmjölk
2,5 msk chiafrön
vaniljextrakt
toppa med granatäpplekärnor
Rör ihop alla ingredienser i en skål. Täck över och låt stå
i kylen ett par timmar eller över natten. Rör om och servera.
6 Comments
Min absoluta favorit som jag nästan alltid blandar med - kokosmjölk. Brukar även blanda i kokosflingor :-) Testar nu varianter med både havremjölk och mandelmjölk. Mycket gott det med men slår inte kokosmjölk!
ReplyDeleteJa, kokosmjölk är gott i chiapudding. Jag brukar också iblanda blanda i kokosflingor.
DeleteEn så härlig bild! Det ser så fint ut att servera chiapudding i ett sådant format. Jag har förresten sänt vidare en liten listutmaning till dig på min blogg (fem för fem). ha en fin söndag!
ReplyDeleteTack Marja! Skall genast kolla :)
DeleteKokosmjölkschiapudding är min favorit hittills - i synnerhet när man pressar ner saften från 1lime i blandningen. Jag tycker att limen tar bort lite av den lätt feta kokosmjölkssmaken, plus att jag älskar syrliga saker :)
ReplyDeleteJa, lime ger en god smak till puddingen, fräscht också.
Delete