Jag tittade igenom mina bilder och hittade denna choklad-jordnötssmörkaka. Den är alltför god att inte blogga om. Hur har jag missat det liksom? Men bättre sent än aldrig. Gillar du som jag choklad och jordnötssmör då rekommenderar jag dig att testa kakan. Jag har använt jordnötssmör i pulverform, men det skall nog gå bra att använda jordnötssmör också. Ta då lite mera av mandelmjölet.

I looked through my pictures and found this chocolate-peanut butter cake. It's too good not to blog about. How have I missed that? But better late than never. If you like chocolate and peanut butter then I recommend you to try the cake. I have used peanut butter powder, but it will probably be fine to use peanut butter as well. If you use peanut butter, then add a little more of the almond flour.


Chocolate Peanut Butter Cakes

2 flax-eggs (2 tbsp ground flax seeds + 5 tbsp water, mix and let sit for 15 min) 
1,5 dl almond flour (2/3 cup) 
0,5 dl powdered peanut butter, PB2 (1/4 cup) 
0,5 dl cacao powder (1/4 cup) 
1 tsp baking powder 
0,5 dl dates syrup (1/4 cup) 
0,5 dl water (1/4 cup) 
1 tsp vanilla 
1 dl dark chocolate pieces (½ cup) 

Stir all the ingredients in a bowl. Pour the batter into three silicon molds (7cm). Bake the cakes at 175 C for about 10-15 minutes. You don't want to over bake them. Drizzle on some peanut butter if you like.



Choklad-Jordnötssmörkakor 

2 lin-ägg (2 msk malda linfrön + 5 msk vatten, blanda och låt stå i 15 min) 
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl pulveriserat jordnötssmör, PB2 
0,5 dl kakaopulver 
1 tsk bakpulver 
0,5 dl dadelsirap 
0,5 dl vatten
1 tsk vanilj 
1 dl mörk choklad bitar 

Blanda alla ingredienser i en skål. Häll smeten i tre silikonformar (7cm). Baka kakorna vid 175 C i ca 10-15 minuter. Övergrädda dem inte. Ringla på lite jordnötssmör om du vill.