Idag är det kanelbullens dag! Ja, alla dagar får gärna vara kanelbullens dag om man frågar mig :) Så gott! Förutom att jag har bakat kanelbullor, bakade jag också bullor med en fyllning gjord på taro rot. Taro påminner om potatis och har en söt och nötig smak. Taro är näringsrik och innehåller tre gånger mer kostfiber än potatis. Den är en utmärkt källa för kalium, kalcium, vitamin C, B och E samt magnesium och mangan. Den används som potatis i maträtter, i bakverk och desserter.

Today is Cinnamon Bun Day! Well, every day may be Cinnamon Bun Day, if you ask me :) So good! Besides baking cinnamon buns, I also baked buns with a filling made ​​from taro root. Taro is reminiscent of potato and has a sweet and nutty flavor. Taro is nutritious and contains three times more dietary fiber than potato. It is an excellent source of potassium, calcium, vitamin C, B and E and magnesium and manganese. It is used like potatoes in savoury dishes, in pastries and desserts.


Bun recipe

Taro filling
200 g taro, cooked
3 tbsp coconut sugar
2 tbsp coconut milk
vanilla
cinnamon, optional

Mash the taro and add the rest of the ingredients. Stir until smooth. Taste the filling and add more sugar if you prefer a sweeter filling. 




Taro fyllning
200 g taro, kokt
3 msk kokossocker
2 msk kokosmjölk
vaniljpulver
kanel, valbart

Mosa taro och tillsätt resterande ingredienser. Rör tills slät. Smaka av och tillsätt mera socker om du föredrar en sötare fyllning.