Baking with beans, chickpeas are quite common these days and you see many different recipes on instagram and on blogs. I have baked brownies with black beans and think they are very good. The recipe for these cookies comes from @evscleanstart and does not contain many ingredients. And the best part is that you can't even taste the chickpeas. These cookies has a caramel and chocolate flavour. Yum! I think you should try :)
Chickpea Chocolate Cookies
3 dl chickpeas
1 dl smooth peanut butter
0,5 dl dates syrup
2 tsp vanilla
0,5 tsp baking powder
0,5-3/4 dl chocolate chips
Mix all the ingredients, except for the chocolate chips, in
a food processor. Stir in the chocolate chips. Roll into balls and place on a
baking sheet lined with parchment paper. Bake at 175 C for 10-12 minutes. These
are best eaten warm out of the oven.
Kikärts-Chokladcookies
3 dl kikärtor
1 dl jordnötssmör
0,5 dl dadelsirap
2 tsk vanilj
0,5 tsk bakpulver
0,5-3/4 dl chokladknappar
Blanda alla ingredienser, förutom chokladchips, i en
matberedare. Rör i chokladknapparna. Rulla till bollar och lägg på en plåt klädd
med bakplåtspapper. Grädda i 175 C i 10-12 minuter. Dessa är godast att äta
varma.
7 Comments
Herre vad gott det ser ut. Måste testas!
ReplyDeleteTack :) Hoppas du också gillar dem!
DeleteDe ser vansinnigt goda ut!
ReplyDeleteMums vad gott!
ReplyDeleteTack. Ja, de blev mycket goda.
DeleteSå kul när man kan baka med så många annorlunda ingredienser. Vi har testat att ha gröna linser i kakor och det blev ju hur gott som helst.
ReplyDeleteKramar
Gröna linser har jag inte testat, men roligt att det funkar också. Kram!
Delete