To be able to bake I had to buy some kitchen utensils, since it's too much asked not to be able to bake for over a month :) But very soon I will have my own things here. I baked a delicious and moist vegan banana cake.
Vegan Banana Squares
3 ripe bananas, mashed
0,5 dl vegetable oil (1/4 cup)
1 dl coconut sugar (1/2 cup)
1 dl wholewheat flour (1/2 cup)
1 dl almond flour (1/2 cup)
1,5 tsp baking powder
2 tsp cinnamon
Pre-heat oven to 200 degrees C. Mash the peeled bananas with
a fork. Add the oil and sugar, mix. Add the flours, baking powder and cinnamon,
and combine well. Pour the batter into a parchment paper lined tin, 20cx20cm.
Bake for 15-20 minutes. Allow to cool before cutting into squares.
Vegan Bananrutor
3 mogna bananer, mosade
0,5 dl vegetabilisk olja
1 dl kokossocker
1 dl fullkornsvetemjöl
1 dl mandelmjöl
1,5 tsk bakpulver
2 tsk kanel
Värm ugnen till 200 C. Mosa de skalade bananerna med en
gaffel. Tillsätt olja och socker, blanda. Tillsätt mjöl, bakpulver och kanel
och rör till en jämn smet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd bakform,
20cmx20cm. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna en aning innan du skär kakan i
rutor.
3 Comments
De där rutorna ser väldigt goda ut! Banan brukar ju vara en höjdare för att få mjuka, saftiga kakor :)
ReplyDeleteTack! Ja, banan är så bra i bakverk!
Deletemums det ser mycket gott ut : ) kram Sofia
ReplyDelete