These cookies were very good, they have chewy edges and flavored with cardamom, coconut and caramel. They are gluten free and are also suitable for vegans.
Chewy Cardamom Coconut Cookies
14 small cookies
1 flax egg (1 tbsp flaxseed meal + 3 tbsp water)
0,5 dl coconut oil
1 dl coconut sugar
1,5 dl almond flour
1 dl rolled oats, gf
2 tbsp desiccated coconut
pinch of cardamom or to taste
Mix all the ingredients in a bowl. Put 1 tsp of batter for
each cookie onto a parchment paper lined baking sheet. Bake the cookies in 175
C for about 12-15 minutes or until golden brown. Let cool.
Sega Kardemumma Kokoskex
14 små kex
1 lin-ägg (1 msk linfrömjöl + 3 msk vatten)
0,5 dl kokosolja
1 dl kokossocker
1,5 dl mandelmjöl
1 dl havregryn, gf
2 msk kokosflingor
nypa kardemumma eller efter smak
Blanda alla ingredienser i en skål. Placera 1 tsk smet för
varje kex på ett bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kexen i 175 C i ca 12-15
minuter eller tills gyllenbruna. Låt svalna.
9 Comments
Gott! Ha en bra fredag, kram :)
ReplyDeletewww.healthymaja.devote.se
Tack detsamma!
DeleteVad gott med knapriga kardemummakakor! Tänk med lite varm choklad till.....då gör det inget att regnet öser ner. Kram och fin helg!
ReplyDeleteJa, mycket gott ihop! Kram
DeleteDet låter mums!
ReplyDeleteMums med kardemumma!
ReplyDeleteJa, visst är det gott :)
Deleteamen alltså gahhhhhhhh vad det ser gott ut! Så mysigt det vore att kunna fika ihop :) någon gång! kram Sofia
ReplyDeleteJa, det skulle vara väldigt trevligt. Vem vet, kanske en fin dag :) Kram!
Delete