Now that apple season is at its best, I thought it would be great with a recipe for moist and gluten and dairy-free muffins.
Äppelmuffins med smul, glutenfria och mjölkfria
ca 10 st
muffinssmet
0,5 dl kokosolja, flytande
1 dl kokossocker
3 dl mandelmjöl
1 stort ägg
1 tsk bakpulver
3 äpplen, skalade och tärnade
smul
3 msk havregryn, gf
2 msk mandelmjöl
1-2 msk kokossocker
2 msk kokosolja
0,5-1 tsk kanel
Skala äpplen och skär med i små bitar. Lägg dem i en kastrull
tillsammans med lite vatten i botten och strö på kanel. Koka tills äpplena är
mjuka, ca 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till smulet i en bunke. Ställ åt
sidan.
Blanda kokosolja, kokossocker, mandelmjöl, ägg och bakpulver
i en skål. Fördela smeten mellan muffinsformarna. Toppa med äppelbitarna och
strö på smulet. Grädda i 175 C ca 15 minuter.
Apple Crumb Muffins, gluten free and dairy free
about 10 pc
muffin batter
0,5 dl of coconut oil, liquid
1 dl coconut sugar
3 dl almond flour
1 large egg
1 tsp baking powder
3 apples, peeled and diced
crumb
3 tbsp rolled oats, gf
2 tbsp almond flour
1-2 tbsp coconut sugar
2 tbsp coconut oil
0,5-1 tsp cinnamon
Peel apples and cut into small pieces. Put them in a saucepan
with some water and sprinkle with cinnamon. Cook until the apples are soft,
about 10 minutes.
Mix all ingredients for the crumb in a bowl. Set aside.
Mix coconut oil, coconut sugar, almond flour, egg and baking
powder in a bowl. Divide batter among muffin cups. Top with apple pieces and
sprinkle the crumb on top. Bake at 175 C for about 15 minutes.
5 Comments
´Älskar allt med åppel,och skulle säkert tycka om dina muffins också:)
ReplyDeleteLåter gott! Bra med fler äppelrecept! Jag har latat mig och bara smulat ihop jordnötssmör och havregryn och brett över äpplen och gräddat i ugnen.
ReplyDeleteMen det låter ju också jättegott!
DeleteKanoners recept för vår del som undviker vitt mjöl, mår båda så mycket bättre i magarna tack vare det. Fast det där med havregryn som är glutenfria är tydligen lite si och så har vi fått lära oss. För även om det står att de är glutenfria så kan inte alla glutenallergiker äta dom ändå, Ankis arbetskamrat blir riktigt dålig av dom så det är lite olika för olika personer.
ReplyDeleteKramar
Ja, visst mår magen bättre utan vitt mjöl :) Det var nytt för mig, synd om de inte ändå är glutenfria eller vad beror det på att alla glutenallergiker inte kan äta dem? Kram!
Delete