Do you like soft bicookiesscuit, then these are for you. They have a good taste of almond and are gluten free.
Almond Butter-Chocolate Cookies
1 1/4 dl almond butter
0,5 dl coconut sugar
0,5 tsp baking powder
1/4 tsp almond extract
pinch of salt
1 egg
50 g dark chocolate, chopped
Preheat oven to 175 C. Line a baking sheet with parchment
paper.
In a bowl, mix the almond butter and sugar together with a
spoon. Add baking powder, almond extract and salt, stir to combine. Add the egg
and chocolate, stir to combine.
For each cookie, measure out about 1 tbsp size mounds. Place
the balls onto the prepared cookie sheet, leave some room between the cookies,
as they will spread a bit.
Bake for 10-12 minutes, or until the edges are deep golden
brown. Remove from the oven and allow the cookies to cool.
Mandelsmör-Chokladkex
ca 8 st
1 1/4 dl mandelsmör
0,5 dl kokossocker
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk mandelextrakt
nypa salt
1 ägg
50 g mörk choklad, hackad
Värm ugnen till 175 C. Klä en plåt med bakplåtspapper.
I en skål, blanda mandelsmör och socker ihop med en sked.
Lägg i bakpulver, mandelextrakt och salt, rör om. Tillsätt ägg och choklad,
blanda.
För varje kex, mät upp ca 1 msk smet och placera på den
förberedda plåten, lämna lite utrymme mellan kexen, eftersom de kommer att
sprida lite.
Grädda i 10-12 minuter, eller tills kanterna är gyllenbrun.
Ta ut ur ugnen och låt svalna.
3 Comments
De här måste vara supergoda!
ReplyDeleteJag har testat något annat recept med nötsmör som inte blev så bra. Så jag ska testa dessa. Ser mycket goda ut.
ReplyDeleteJa tack, jag smakar gärna!!! Kram
ReplyDelete