Whipped semolina porridge is something I grew up with. Mom cooked often whipped porridge on cranberries to me and my sister. I ate it with only sugar and my sister wanted milk with it. I like to eat the porridge cold or hot. Commonly it's eaten cold.
Whipped Berry Semolina Porridge
5 dl water
3/4 dl semolina
1,5 dl berries
0,5 dl coconut sugar, or after taste
1/4-0,5 tsp salt
Bring water to a boil. Add semolina, berries, sugar and
salt. Cook for about 10 minutes. Add more salt and sugar if you want. Let cool
and then whisk until fluffy. Serve with berries, almond milk...
Vispgröt med Bär
5 dl vatten
3/4 dl mannagryn
1,5 dl bär
0,5 dl kokossocker, eller efter smak
1/4-0, 5 tsk salt
Koka upp vatten. Blanda i mannagryn, bär, socker och salt. Koka i ca 10 minuter. Smaka av och lägg till mer salt och socker om du vill. Låt svalna och vispa sedan pösigt. Servera med bär, mandelmjölk...
Koka upp vatten. Blanda i mannagryn, bär, socker och salt. Koka i ca 10 minuter. Smaka av och lägg till mer salt och socker om du vill. Låt svalna och vispa sedan pösigt. Servera med bär, mandelmjölk...
3 Comments
Kärt barndomsminne :)
ReplyDeleteJag älskar vispgröt! Tidigare hittade jag här frysta lingon,men nu använder jag mest hallon eller andra bär(eller frukt)
ReplyDeleteJag med :) Hallon är också gott att ha i vispgröt.
Delete