I met Sarah through instagram, @lifegain. She needed help with taking pictures of some of her recipes to her cookbook app. And of course, I wanted to help her. I got permission to publish this recipe, and it was so good.
Mexican Refried Beans
serves 2
1 can organic salt reduced kidney beans
0,5 tbsp coconut oil
0,5 small brown onion
2 cloves garlic
3 tsp ground cumin
1 tsp ground coriander seeds
0,5 tsp Himalayan sea salt
0,5 dl water
pinch of pepper
pinch of chilli powder
serving suggestion:
Wholemeal/ Whole wheat wraps
Drain and rinse the beans. Finely dice the onion and
garlic. Heat coconut oil in a pot and sauté the onion and garlic on a low heat.
Once softened add water, beans and spices and cook for 3 minutes. Take off the
heat and mash with a hand blender or potato mash.
Mexikanska bönor
2 portioner
1 burk organiska saltreducerade kidneybönor
0,5 msk kokosolja
0,5 liten brun lök
2 vitlöksklyftor
3 tsk malen spiskummin
1 tsk mald koriander
0,5 tsk Himalaya havssalt
0,5 dl vatten
nypa peppar
nypa chilipulver
serveringsförslag:
Fullkornswraps
Skölj bönorna. Tärna lök och vitlök fint. Värm kokosolja i
en stekpanna och fräs lök och vitlök på svag värme. När de mjuknat tillsätt
vatten, bönor och kryddor och låt koka i 3 minuter. Ta av från värmen och mosa
med en stavmixer.
6 Comments
Det låter väldigt gott, det här!
ReplyDeleteTack, det var mycket gott!
DeleteDenna röran är så otroligt god, vi brukar göra den när vi ska ha tacomiddag.
ReplyDeleteKram
Ja, verkligen så god!
DeleteVad är "organiska" bönor? Heter det inte ekologiska på svenska ;) Tack för en bra blogg!
ReplyDeleteBåda namnen används :) Tack!
Delete