A moist and delicious cake flavored with fresh orange. I think the cake tastes better the following day and served cold from the refrigerator with a little vanilla ice cream.
Mandel-Apelsinkaka
100 g kokosolja
2,5 dl kokossocker
2
ägg
1
dl kvarg
0,5 dl apelsinjuice
2 tsk apelsinskal
2 dl mandelmjöl
2 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
1
tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
Smörj en rund bakform och strö över
mjöl, ställ åt sidan.
I en skål, vispa olja och socker. Tillsätt
äggen, ett i taget, blanda väl efter varje. Blanda sedan i resterande
ingredienser och rör om tills allt är blandat. Häll smeten i bakformen. Grädda
i 175 °C i 40-45 minuter. Låt svalna i 10 minuter innan du avlägsnar kakan från
formen.
Almond-Orange Cake
100 g coconut oil, solid
2,5 dl coconut sugar
2
eggs
1
dl quark
0,5 dl orange juice
2 tsp orange zest
2 dl almond flour
2 dl oat flour
1 tsp baking powder
1
tsp vanilla sugar
1/4 tsp salt
Grease an baking pan and
sprinkle with flour, set aside. In a bowl, whisk oil and sugar. Add the eggs,
one at a time, mixing well after each. Add the rest of the ingredients and stir
to combine. Pour the batter into the baking pan. Bake at 175 ° C for 40-45 minutes.
Let cool for 10 minutes before removing the cake from the pan.
4 Comments
Fräscht och somrigt:) Finns det en bit över till mig?
ReplyDeleteJa, komsi komsi :)
DeleteLåter riktigt god, men tror du att man kan använda bara mandelmjöl?
ReplyDeleteKram
Tack. Ja, det borde nog funka, kan hända att den blir lite mera smulig. Kram!
Delete