It's good when you make juice that you can take advantage of the juice pulp. You get both juice and like here carrot cake. Raw carrot cake is delicious!
Raw morotskaka från morotsmassa
0,5 dl cashewnötter, blötlagda
0,5 dl kokos
2 Medjool dadlar
2,5 dl morotsmassa
0,5 tsk kanel
0,5 tsk vanilj
nypa ingefära
vatten om det behövs
glasyr
1,5 dl cashewnötter, blötlagda och avrunna
1/4 dl vatten
1/4 dl kokosolja
1 msk dadelsirap
1-2 tsk citronsaft
1/4 tsk vanilj
Mixa cashewnötterna i en matberedare tills smuligt. Lägg i
kokos och dadlar och mixa igen. Lägg blandningen i en skål tillsammans med
morotsmassan, kanel, vanilj och ingefära. Du kan behöva lägga till lite vatten
för att få en klibbig konsistens som håller ihop. Klä en bakform (15x15cm) med
bakplåtspapper och tryck blandningen jämnt i formen. Ställ åt sidan.
För glasyren, blanda alla ingredienser i en mixer tills den
är slät. Häll på kakan och lägg i frysen i 1h för att stelna. Ta från frysen 30-60 minuter innan servering.
Raw Carrot Cake from carrot pulp
0,5 dl cashews, soaked (1/4 cup)
0,5 dl desiccated coconut (1/4 cup)
2 medjool dates
2,5 dl carrot pulp (1 cup)
0,5 tsp cinnamon
0,5 tsp vanilla
pinch of ginger
water if needed
frosting
1,5 dl cashews, soaked and drained (2/3 cup)
2 tbsp water
1,5 tbsp coconut oil
1 tbsp date syrup
1-2 tsp lemon juice
1/4 tsp vanilla
Process the cashews in a food processor until crumbly. Add
coconut and dates and process again. Put the mixture into a bowl together with
carrot pulp, cinnamon, vanilla and ginger. You may need to add some water to
get a sticky texture that holds together. Line a baking dish (15x15cm) with
parchment paper and press the mixture evenly into the dish. Set aside.
For the frosting, mix all the ingredients in a blender until
smooth. Pour onto the cake and put in the freezer for 1h to set. Take from the freezer 30-60 minutes before serving.
7 Comments
This is such an excellent idea to use uo pulp!looks yummy!
ReplyDeleteHugs,dear!
Thanks Lenia and hugs!
DeleteLåter så gott! Så nästa gång jag har morotspulpan kvar vet jag vad jag ska laga av den! :)
ReplyDeleteKramar!
//Lana
Det ser ut som en himmelsk kaka! perfekt att ta tillvara sådant som blir över.
ReplyDeleteTack så mycket! Den blev mycket god.
DeleteYUMMIE mums : ) Har ni det varmt i Holland med? : ) kram Sofia
ReplyDeleteTack :) Vi har den här veckan haft några regniga dagar. Idag skiner solen och det borde bli 27 grader! Kram
Delete