Although I can eat white flour, I think it's fun to try to bake gluten-free. In this cake, I used both almond and coconut flour. And I know that many of you, my readers, like gluten-free recipes. The cake contains no fat /oil and gets its moistness from quark.
Cherry Almond Squares
2,5 dl almond flour
1 dl coconut flour
1 dl coconut sugar
1,5 tsp baking powder
pinch of salt
1 1/4 dl quark
2 eggs
1 tsp almond extract
1 dl fresh cherries, chopped
Preheat the oven to 180 C. Line a baking pan (20 x 20 cm)
with parchment paper.
Put all the dry ingredients in a bowl and mix. Add quark,
eggs and almond extract and stir. Pour the batter into the baking pan and bake
for 20 minutes. Let cool and serve with vanilla ice cream.
Körsbär-Mandelrutor
2,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 dl kokossocker
1,5 tsk bakpulver
nypa salt
1 1/4 dl kvarg
2 ägg
1 tsk mandelextrakt
1 dl färska körsbär, hackad
Sätt ugnen på 180 C. Klä en bakform (20 x 20 cm) med
bakplåtspapper.
Lägg alla torra ingredienser i en skål och blanda. Blanda i
kvarg, ägg och mandelextrakt. Häll smeten i bakformen och grädda i 20 minuter.
Låt svalna och servera med vaniljglass.
11 Comments
Vad gott med körsbär i :) Jag gör precis som du. Även om jag kan äta vetemjöl bakar jag helst glutenfritt!
ReplyDeleteTack Marja!
DeleteDet låter jättegott!
ReplyDeleteTack så mycket Erika!
DeleteSå gott igen.Körsbärssesongen är över här,men försöker minnas recepten när vi igen har körsbär.-
ReplyDeleteTack snälla.
Deletegahhh jag älskar körsbär. Kakan ser urgod ut fina du! Imorgon ska jag åka med Silja Line till Helsingfors :) Det ska bli kul, har inte varit där sedan någon gång på 90-talet ; ) kram från Hjo //Sofia
ReplyDeleteJa, körsbär är goda. Ha det så trevligt i Helsingfors! Kram
Deletei want to try these. i love cherries and the healthy flours.
ReplyDeleteThank you Dina! Hope you will like them.
Deleteså fina.ser jättegott ut .själv hinner ja aldrig baka med körsbär/biggåer för de hamnar i magen lika snabbt.
ReplyDelete