I have never eaten churros, but I had a clue that they resemble donuts. And, yes, they were good. They taste best freshly made.
Easy Churros
(adapted from justataste.com)
2 dl water
1,5 tbsp sugar
0,5 tsp salt
2 tbsp vegetable oil
2,5 dl flour
coating
1 dl sugar
1,5 tsp cinnamon
2 l vegetable oil
In a small saucepan over medium heat, whisk together the
water, sugar, salt and vegetable oil. Bring the mixture to a boil then remove
it from the heat. Stir in the flour, mixing until it forms a ball.
Heat the vegetable oil in a large, heavy-bottomed pot set
over medium-high heat until it reaches 190 C. Transfer the dough to a cloth
pastry bag or heavy-duty plastic bag fitted with a large star tip.
Pipe the dough over the pot of oil to a length of about 10
cm, then using scissors, cut it so it releases into the oil. (Stand back to
avoid any splatters.) Pipe two to three churros into the oil at a time, frying
them until they're golden brown and cooked through. Transfer the churros to a
paper towel-lined plate to drain for 2 minutes, then roll them in the
cinnamon-sugar mixture. Repeat the frying and coating process with the
remaining dough.
Enkla Churros
2 dl vatten
1,5 msk socker
0,5 tsk salt
2 msk vegetabilisk olja
2,5 dl mjöl
att rulla i
1 dl socker
1,5 tsk kanel
2 l vegetabilisk olja
I en liten kastrull på medelvärme, vispa ihop vatten,
socker, salt och vegetabilisk olja. Låt blandningen koka upp och ta sedan bort
den från värmen. Rör i mjölet, blanda tills den bildar en boll.
Värm oljan i en stor, tjockbottnad kastrull inställd på
medelhög värme tills den når 190 C. Överför degen till en spritspåse eller en
kraftig plastpåse försedd med en stor stjärntyll.
Spritsa degen ovanför oljan till en längd av ca 10 cm, sedan
med hjälp av en sax, klipp den så att den faller i oljan. (Stå tillbaka för att
undvika stänk.) Fritera 2-3 churros i oljan samtidigt, fritera dem tills de är
gyllenbruna och genomstekta. Överför churros till en tallrik som är klädd med
hushållspapper, låt rinna av i 2 minuter, rulla dem sedan i kanel-socker blandningen.
Upprepa med resterande deg.
10 Comments
Gahhhh ser hur gott ut som helst :) Hoppas ni inte har det lika kallt idag i Finland? varm kram från Hjo/Sofia
ReplyDeleteTack Sofia! Idag har solen tittat fram :) Kram!
DeleteDe ser jättegoda ut. Får mig att längta till min planerade resa till Barcelona i slutet av augusti. Hoppas du haft en skön midsommar!
ReplyDeleteTack så mycket! Midsommaren firades med familjen, vädret var kallt, men sällskapet mycket bra!
DeleteDe ser fina ut:) Jag har ätit churros både i Spanien och Venezuela,men är nog inte helt tokig i dem. I Venezuela säljer de också fyllda churros
ReplyDeletehttp://www.churromania.com/
(de är nuförtiden också i USA)
Tack Jael! Tack för länken.
DeleteHåhåjaja, när vi kommer till Mallis på semestern i sommar, då ska vi käka churros kan du tro! :)
ReplyDeleteHoppas du haft en fin midsommarhelg,
kramar
Härligt att ni har en resa planerad. Kram!
DeleteChurros är farligt goda! Allra helst med socker, kanel OCH chokladsås på... Mmm....
ReplyDeleteJa, choklad borde de doppas i :)
Delete