Saftiga kakor som kan göras i portionsformar eller i en större form. Jag har även gjort detta recept med rivet äpple i fyllningen. Det är gott att servera vaniljglass till. 

Moist cakes that can be made in individual molds or in a larger baking dish. I have also made this recipe with grated apple in the filling. These are yummy eaten with vanilla ice cream.



Kanelkakor
6 st

100 g smör
1,5 dl kokossocker
1 ägg
2 dl kvarg
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
en nypa salt

fyllning:
0,5 dl kokossocker
1,5 msk kanel

Värm ugnen till 175 C grader.
Rör smör och socker luftigt. Blanda sedan ner ägget och kvargen.
Blanda i de torra ingredienserna. Häll hälften av smeten i 6 st silikonformar (7cm i diameter) och strö på hälften av kanel-sockerblandningen. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Grädda kakorna i 20 minuter.


Cinnamon Cakes
6 pcs

100 g butter
1,5 dl coconut  sugar
1 egg
2 dl quark
3 dl flour
1 tsp vanilla sugar
2 tsp baking powder
pinch salt

filling and topping
0,5 dl coconut sugar
1,5 tbsp cinnamon

Preheat the oven to 175 C degrees.

Stir butter and sugar until fluffy. Then mix in the egg and quark. Mix in the dry ingredients and stir. Pour half the batter into six silicon molds (7 cm in diameter) and sprinkle with half of the cinnamon-sugar mixture. Add the rest of the batter and sprinkle with the remaining cinnamon-sugar. Bake the cakes for 20 minutes.