Hummus äter jag gärna och vanligen gör jag den på kikärtor. Men det går bra att blanda ner bl.a. soltorkade tomater, som jag gjort här. Men även spenat, basilika... funkar. Hummus är gott att ha på bröd, tillsammans med  falafel och pita. Med vad brukar du äta hummus?

I love hummus, and usually I do it on chickpeas. But it is also very good to mix in sundried tomatoes, as I have done here. But even spinach, basil... works. Hummus is good to have on bread, along with falafel and pita. With what do you usually eat hummus?


Sun Dried Tomato Hummus

1 can chickpeas, drained and rinsed
0,5 dl tahini
0,5 dl sundried tomatoes 
3 tbsp lemon juice
2 tbsp olive oil
1 small clove garlic, minced
0,5 tsp ground cumin
1/4-0,5 tsp salt

In a food processor, combine all ingredients and process until smooth and creamy. If the hummus consistency is too thick, add 1 tablespoon water until desired consistency. Keep in an airtight container for up to one week in the refrigerator.


Soltorkade tomater Hummus

1 burk kikärtor, avrunna och sköljda
0,5 dl tahini
0,5 dl soltorkade tomater
3 msk citronsaft
2 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta, hackad
0,5 tsk malen spiskummin
1/4-0,5 tsk salt

I en matberedare, mixa alla ingredienser tills slät och krämig. Om konsistensen är för tjock, tillsätt en matsked vatten tills önskad konsistens. Förvara i en lufttät behållare i upp till en vecka i kylskåp.