Moist bread which becomes rich in protein due to the quark. I topped mine with sesame seeds, but sunflower seeds and pumpkin seeds are just as good.
Quark
Buns
4
dl water
250
g quark
50
g yeast
5
dl rolled oats
0,5
rkl salt
0,5
dl syrup
about
7 dl wholewheat flour
50
g oil
Heat
the water pretty warm. Add the fridge cold quark to the water and stir. The
mixture should be lukewarm. Dissolve the yeast and add rolled oats. Leave the
mixture covered in a warm place for 20 minutes.
When
the mixture is bubbling, add the rest of the ingredients and knead to a soft
dough. Shape the dough into buns and put on a parchment paper lined baking
sheet. Let rise covered in a warm place for 30 minutes. Bake at 225 C degrees
for 10-12 minutes.
Kvargbröd
4
dl vatten
250
g kvarg
50
g jäst
5
dl havregryn
0,5
msk salt
0,5
dl sirap
cirka
7 dl fullkornsvetemjöl
50
g olja
Värm
vattnet ganska varmt. Blanda i den kylskåpskalla kvargen och rör om.
Blandningen ska vara ljummen. Lös upp jästen och tillsätt havregryn. Låt
blandningen jäsa övertäckt på en varm plats i 20 minuter.
När
blandningen bubblar, tillsätt resten av ingredienserna och knåda till en mjuk
deg. Forma degen till bullar och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa
täckt på en varm plats i 30 minuter. Grädda i 225 grader C i 10-12 minuter.
2 Comments
Vilka fina sämlor:)
ReplyDeleteTack så mycket!
Delete