Orange and cranberry is one flavor combination that I like. Instead of sugar, I used condensed milk as sweetener. The milk makes them creamy and soft.
Gluten-Free and Egg-Free Orange Cranberry Muffins
1 dl almond flour
1 dl buckwheat flour
1,5 tsp baking powder
1 dl condensed milk
0,5 dl orange juice, fresh
1 tsp orange zest
1 tsp vanilla extract
40 g butter, melted
2 tbsp dried cranberries
Pre-heat the oven to 175 C degrees. Put the flour and baking
powder in a bowl and stir. Add the remaining ingredients and stir until
combined. Pour the batter into 6 muffin cups and bake in the oven for 12-15
minutes.
Gluten-fria och Ägg-fria Apelsin Tranbärsmuffins
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl kondenserad mjölk
0,5 dl apelsinjuice, färskpressad
1 tsk apelsinskal
1 tsk vaniljextrakt
40 g smör, smält
2 msk torkade tranbär
Värm ugnen till 175 C grader. Lägg mjöl och bakpulver i en
skål och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills allt är blandat.
Häll smeten i 6 muffinsformar och grädda i ugnen i 12-15 minuter.
10 Comments
Så goda de ser ut:) Din video idag på Instagram var så fin,var har du lärt dig att laga så fina?
ReplyDeleteTack så mycket! Jag har en man som lär mig :)
DeleteDelicious muffins to serve on weekend morning!
ReplyDeleteThanks Dewi!
DeleteYummie : ) Tack för hälsningen angående min käre styvfar. Han var så älskad och nu saknar vi honom så mycket. En fantastisk man som förgyllt livet för mig och mina bröder. Det fanns ingen som jag kunde bli så arg på i tonåren som på P-A, men vi kom som tur var ur tonårstiden båda två ; ) Jag saknar honom oerhört mycket
ReplyDelete: ( kramar Sofia
Jag kan förstå det. Stor varm kram till dig!!
DeleteSpännande recept! Sparas på direkten! Kram!
ReplyDeleteTack Kjersti och kram!
DeleteÅh, det här lät jättegott! Gillar verkligen att baka med apelsin, det är underskattat!
ReplyDeleteApelsin ger en jättegod smak :) Tack!
Delete