Apelsin och tranbär en en smakkombination som jag tycker om. Istället för socker använde jag kondenserad mjölk som sötningsmedel. Mjölken gör att de blir krämiga och mjuka. 

Orange and cranberry is one flavor combination that I like. Instead of sugar, I used condensed milk as sweetener. The milk makes them creamy and soft.


Gluten-Free and Egg-Free Orange Cranberry Muffins

1 dl almond flour
1 dl buckwheat flour
1,5 tsp baking powder
1 dl condensed milk
0,5 dl orange juice, fresh
1 tsp orange zest
1 tsp vanilla extract
40 g butter, melted
2 tbsp dried cranberries

Pre-heat the oven to 175 C degrees. Put the flour and baking powder in a bowl and stir. Add the remaining ingredients and stir until combined. Pour the batter into 6 muffin cups and bake in the oven for 12-15 minutes.


Gluten-fria och Ägg-fria Apelsin TranbärsmuffinsOCH t back in the freezer
täll i ve.l hours or overnight.. Top the cakes with the crumbs andput back in the freezer

1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 dl kondenserad mjölk
0,5 dl apelsinjuice, färskpressad
1 tsk apelsinskal
1 tsk vaniljextrakt
40 g smör, smält
2 msk torkade tranbär

Värm ugnen till 175 C grader. Lägg mjöl och bakpulver i en skål och rör om. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills allt är blandat. Häll smeten i 6 muffinsformar och grädda i ugnen i 12-15 minuter.