I found a banana bread recipe on Sanna's blog which looked promising and I wanted to make it. I changed some of the ingredients and made the bread vegan. It is moist, tasty and healthy as well.
Vegan & Hemp Protein Banana Bread, inspired by @tastyhealth
2 flax eggs (2 tbsp ground flaxseeds + 5 tbsp water)
2 ripe bananas, mashed
0,5 dl soy yoghurt, vanilla
0,75 dl almond flour
0,75 dl coconut flour
0,5 dl hemp protein
2 tsp baking powder
0,5 tsp baking soda
1 tsp cinnamon
Preheat the oven to 175 C. Mix all the ingredients with a
hand blender. Pour the batter into a greased loaf pan or in 4 silicon muffin
cups (7 cm in diameter). Bake for 40 minutes (loaf pan) or 20 minutes for the muffin cups. Let
cool.
Vegan & Hampaprotein Bananabröd, inspirerad av @tastyhealth
2 linfrö-ägg (2 msk malda linfrön + 5 msk vatten)
2 mogna bananer, mosade
0,5 dl sojayoghurt, vanilj
0,75 dl mandelmjöl
0,75 dl kokosmjöl
0,5 dl hampaprotein
2 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 175 C. Blanda alla ingredienser med en
stavmixer. Häll smeten i en smord brödform eller 4 silikonmuffinsformar (7 cm i diameter). Grädda
i 40 minuter (brödform) eller 20 minuter för muffinsformar. Låt svalna.
Banan i bröd och kakor är toppen. Gott och nyttigt på alla sätt. Jag önskar dig en härlig dag! Kram!
ReplyDeleteJa, det blir saftigt med banan och gott förstås :) Kram!
DeleteVilka fina bakelser! Jag älskar att baka med banan, då bakverken/bröden blir så saftiga!
ReplyDeleteTack Marja! Ja, det blir så god smak på bakverken.
DeleteSå gott med bananbröd. Det låter saftigt!
ReplyDeleteJa, det är så gott!
DeleteLåter gott, ska jag be min kusin göra;)
ReplyDeleteKram
Hoppas kusinen vill baka dem så du får smaka :) Kram!
Delete