Vegan & Gluten-Free Pumpkin Brownies
2 dl butternut squash puree (3/4 cup + 1 tbsp)
3/4 dl coconut oil, melted (1/3 cup)
1,5 dl coconut sugar
1 tbsp coconut milk
1 dl almond flour (1/2 cup)
1 dl buckwheat flour (1/2 cup)
0,5 tsp baking powder
1,5 tsp cinnamon
pinch of salt
Stir all the ingredients together in a bowl. Pour into a
parchment paper lined baking pan and bake at 175 C for 20-25 minutes. Let cool
and cut into squares.
Vegan & Gluten-fria Pumpabrownies
2 dl butternut squash puré
3/4 dl kokosolja, smält
1,5 dl kokossocker
1 msk kokosmjölk
1 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
nypa salt
Blanda alla ingredienser i en skål. Häll i en bakplåtspappersklädd
bakform och grädda i 175 C i 20-25 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
11 Comments
Mmm, verkar smarriga. Läckert med brownies utan kakao, det uppskattas. Får nog testa de här, fast jag kommer nog byta ut mot vanligt vetemjöl, olja o socker. Det blir så dyrt annars, att köpa in alla udda ingredienser. :)
ReplyDeleteJa, det funkar också :)
Deletejag bakar en del med butternutsquash, och det bidrar verkligen med en mild smak och gör bakverk krämiga och saftiga. Dessa såg jättegoda ut!
ReplyDeleteJa, visst blir det! Tack!
DeleteMm,ser så gott ut igen.malar du själv din bovetemjöl?
ReplyDeleteNej, jag köper färdigt från butiken.
DeleteSå fina och ser riktigt goda ut. Jag har inte använt kokossocker men kanske får testa det. Annars tycker jag att rörsocker är ganska så gott att använda och det är också nyttigare än raffinerat vitt socker :)
ReplyDeleteJag gilla verkligen kokossocker. Tack Amy!
DeleteKokossocker är jag i ärlighetens namn inte så påläst på. Ska läsa på om det nu ;)
ReplyDeleteDen ser saftig ut! :D
ReplyDeleteDen var mycket saftig och god!
Delete