Nu var det en tid sedan jag gjorde biffar på hirs och jag är glad att jag gjorde dem, för de blir så goda. De håller dessutom bra ihop. Om jag som älskar jordnötssmör blandade ner det i smeten. GOTT!

It's been a while since I last made millet patties and I'm glad I did them now, because they are so good. They also hold well together. And I love peanut butter, so I mixed into the batter. YUM!


Millet Peanut Butter Burgers
Makes 2-4 burgers

3,5 dl vegetable broth or water (1 1/2 cup)
0,5 dl millet, rinsed (1/4 cup)
1/8 tsp salt
1 onion, finely chopped
1 clove garlic, finely chopped
1-2 tbsp peanut butter
salt
freshly ground black pepper

Add millet into boiling broth (or water) with salt. Reduce heat to low, cover and simmer until liquid is absorbed, 25-30 minutes. Add water if needed. Turn off the heat and let stand covered for 10 minutes. Let cool to room temperature, takes about 20 minutes. Stir in onion, garlic, peanut butter and season to taste. With wet hands form into burgers. Put the burgers on a parchment paper lined baking sheet. Bake in 175 C oven for 20-25 minutes.


Hirs Jordnötssmör Burgers

3,5 dl grönsaksbuljong eller vatten
0,5 dl hirs, sköljd
1/8 tsk salt
1 lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1-2 msk jordnötssmör
salt
nymalen svartpeppar

Lägg hirs i kokande buljong (eller vatten) med salt. Sänk värmen till låg, täck och låt sjuda tills vätskan absorberas, 25-30 minuter. Tillsätt vatten om det behövs. Stäng av värmen och låt stå täckt i 10 minuter. Låt svalna till rumstemperatur, tar ca 20 minuter. Rör i lök, vitlök, jordnötssmör och krydda efter smak. Med våta händer forma till hamburgare. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 175 C i 20-25 minuter.