A fresh spring cake with flavors of orange and coconut. The almond flour gives the cake a coarser texture.
Gluten-Free Ricotta Coconut Orange Cakes
90 g coconut oil, soft
100 g (1,5 dl) coconut sugar
2 eggs
100 g (6 tbsp) ricotta
100 g (2 dl) almond flour
25 g (4 tbsp) dessicated coconut
1 tsp baking powder
zest from one orange
2 tbsp orange juice
Stir together coconut oil and sugar in a bowl. Add the eggs
and stir well. Add the ricotta, almond flour, coconut, baking powder, orange
zest, and-juice and mix until everything is combined. Pour the batter into four
silicon molds (7 cm bottom and 4,5 cm
high) and bake in 180 C degree oven for about 25 minutes.
Gluten-Fria Ricotta Kokos Apelsinkakor
90 g kokosolja, mjuk
100 g (1,5 dl) kokossocker
2 ägg
100 g (6 msk) ricotta
100 g (2 dl) mandelmjöl
25 g (4 msk) torkade kokosflingor
1 tsk bakpulver
skal från en apelsin
2 msk apelsinjuice
Rör ihop kokosolja och socker i en skål. Tillsätt äggen och rör om väl. Tillsätt ricotta, mandelmjöl, kokos, bakpulver, apelsinskal och-saft och blanda tills allt är kombinerat. Häll smeten i fyra silikonformar (7 cm botten och 4,5 cm hög) och grädda i 180 C graders ugn i ca 25 minuter.
Rör ihop kokosolja och socker i en skål. Tillsätt äggen och rör om väl. Tillsätt ricotta, mandelmjöl, kokos, bakpulver, apelsinskal och-saft och blanda tills allt är kombinerat. Häll smeten i fyra silikonformar (7 cm botten och 4,5 cm hög) och grädda i 180 C graders ugn i ca 25 minuter.
13 Comments
mmm...underbart gott! Sparar receptet!
ReplyDeleteKramar till dig!
//Lana
Tack Lana! Kram och ha en fin dag!
DeleteÅh, så vackra kakor! Jag njuter av dina bilder och tar en kopp kaffe till. Kram!
ReplyDeleteTack, så snällt av dig att säga. Kram!
DeleteLåter riktigt goda, gillar att de är gjorda på mandelmjöl! Tror du att man kan använda honung istället för björksockret, eller är det bättre att ta råsocker?
ReplyDeleteSå kul att det gick bra med den kungliga dagen i helgen, vilken kul grej, hoppas det gick bra med försäljningen!
Kramar
Ja, mandelmjöl är en ny favorit. Ja, honung kan ni bra ersätta kokossockret med, men då kanske ni behöver öka mängden mandelmjöl. Försäljningen gick bra, bullarna tog slut ganska fort :) Kram!
DeleteSå vackert med citronen på!
ReplyDeleteTack, men det är en apelsinskiva :)
DeleteRicotta, coconut and orange, what a wonderful sounding combination!!
ReplyDeleteIt really is a good combination!
DeleteVackert och med säkerhet gott!
ReplyDeleteKram kram
Tack Malin! Det var riktigt gott. Kram!
DeleteSå vacker och så fin färg det blev av skivan ovanpå :)
ReplyDelete