En fräsch vårkaka med smak av apelsin och kokos. Mandelmjölet ger kakan en grövre konsistens. 

A fresh spring cake with flavors of orange and coconut. The almond flour gives the cake a coarser texture.


Gluten-Free Ricotta Coconut Orange Cakes

90 g coconut oil, soft
100 g (1,5 dl) coconut sugar
2 eggs
100 g (6 tbsp) ricotta
100 g (2 dl) almond flour
25 g (4 tbsp) dessicated coconut
1 tsp baking powder
zest from one orange
2 tbsp orange juice

Stir together coconut oil and sugar in a bowl. Add the eggs and stir well. Add the ricotta, almond flour, coconut, baking powder, orange zest, and-juice and mix until everything is combined. Pour the batter into four silicon  molds (7 cm bottom and 4,5 cm high) and bake in 180 C degree oven for about 25 minutes.


Gluten-Fria Ricotta Kokos Apelsinkakor

90 g kokosolja, mjuk
100 g (1,5 dl) kokossocker
2 ägg
100 g (6 msk) ricotta
100 g (2 dl) mandelmjöl
25 g (4 msk) torkade kokosflingor
1 tsk bakpulver
skal från en apelsin
2 msk apelsinjuice

Rör ihop kokosolja och socker i en skål. Tillsätt äggen och rör om väl. Tillsätt ricotta, mandelmjöl, kokos, bakpulver, apelsinskal och-saft och blanda tills allt är kombinerat. Häll smeten i fyra silikonformar (7 cm botten och 4,5 cm hög) och grädda i 180 C graders ugn i ca 25 minuter.