Stroganoff på tofu brukar jag göra nu och då och jag gillar det mycket. Denna gång tillsatte jag även paprika. Jag har också gjort stroganoff på svamp, här hittar du receptet.

I usually make tofu stroganoff  every now and then and I like it a lot. This time I added even peppers. I also made mushroom stroganoff, here you will find the recipe.


Tofu Bell Pepper Stroganoff
2 portions

1 onion
1 small red and yellow bell pepper
250 g tofu, cut into cubes
salt
black pepper
paprika
2 tbsp tomato paste
2 tbsp almond flour
3 dl vegetable stock (1 ¼ cup)
0,5-1 dl soy cream (1/4-1/2 cup)
1 pickled cucumber, chopped
2 tsp mustard

Chop the onion, bell pepper and tofu. Heat coconut oil in a saucepan and fry the onion, bell pepper and tofu. Season with salt, pepper and paprika. Add the tomato paste and sprinkle with almond flour. Stir for a while and then add the vegetable stock. Let boil gently for 10-15 minutes. Then add soy cream. Add the pickled cucumber, season with mustard, check the taste and cook a few minutes more. Serve with cooked quinoa, potatoes or rice.


Tofu Paprika Stroganoff
2 portioner

1 lök
1 liten röd och gul paprika
250 g tofu, skuren i tärningar
salt
svartpeppar
paprika
2 msk tomatpuré
2 msk mandelmjöl
3 dl grönsaksbuljong
0,5-1 dl sojagrädde
2 tsk senap

Skär lök, paprika och tofu i bitar. Värm kokosolja i en kastrull och fräs lök, paprika och tofu. Krydda med salt, peppar och paprika. Tillsätt tomatpuré och strö över mandelmjöl. Rör om en stund och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt koka sakta i 10-15 minuter. Tillsätt sedan sojagrädde. Krydda med senap, kontrollera smak och koka några minuter. Servera med kokt quinoa, potatis eller ris.