I often go to the Farmer's Market on Saturday and buy vegetables and fruit. There I have seen food stalls selling pies with colorful pie crust and become interested. Of course I wanted to try to make a colorful pie. I bought home with me a butternut squash that I roasted in the oven and then used in this pie crust. A very successful experiment. As for the filling, I made a mixture of kale and soy cream.
Gluten-Free Butternut Squash Pie Crust
2 small pies
crust
1 dl butternut squash puree (1/2 cup)
1,5 dl buckwheat flour (2/3 cup)
1 tbps coconut oil, melted
0,5 tsp baking powder
0,5 tsp salt
filling
kale
garlic
soy cream
salt
pepper
Mix all the ingredients in a bowl. Press the dough into 2
tart pans, 10 cm. Prick the crust with a fork. Bake in 175 C for 10 minutes.
Then add your filling and bake until the filling is warm or set.
Gluten-Fri Butternut Squash Pajskal
2 små pajer
skorpa
1 dl butternut squash puré
1,5 dl bovetemjöl
1 msk kokosolja, smält
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
fyllning
grönkål
vitlök
sojagrädde
salt
peppar
Blanda alla ingredienser i en skål. Tryck degen i 2 pajformer,
10 cm. Nagga pajskalet med en gaffel. Baka i 175 C i 10 minuter. Häll sedan i din
fyllning och grädda tills fyllningen är varm eller har stelnat.
10 Comments
Det här måste jag prova! Låter helt i min smak! Härliga färger! :)
ReplyDeleteHa en fin lördag!
Kram kram
//Lana
Tack fina du! Kram
DeleteAlltså... grönkål verkar inte gå att få tag på här uppe i norr. :( Inte nöjd. Verkar gott!
ReplyDeleteHmm, det var ju konstigt!
DeleteGrönkålen är borta ör säsongen här nu. Men pajdegen kan man ju testa, det blev i alla fall jag sugen på!
ReplyDeleteJa, pajdegen kan du bra testa :)
DeleteSå kul när det går att förändra och variera maträtter som vanligtvis alltid görs på samma sätt annars. Vi har gjorde pajskal med kokt ris och det blev riktigt lyckat och gott!
ReplyDeleteJa, det är roligt att experimentera :)
DeleteYou are 1 clever & creative woman! I can invent stuff but I have trouble trying to form them together & it with you it is like second nature,..! Well done you! I love your tasty creative recipes a lot & love all of them! xxx
ReplyDeleteThanks, you are so kind!
Delete