This is a really good bread. I've seen a similar recipe at Malin's blog and think just like her that the bread becomes good when it gets chewy. Inspiration for the bread comes from Åse.
Grynostbröd
3 ägg
120 g grynost
5 msk mandelmjöl
1 msk psyllium
2,5 tsk bakpulver
1,5 msk smält kokosfett
en nypa salt
pumpafrön att toppa brödet med
Värm ugnen till 200 C grader. Mixa ägg och grynost med en
stavmixer. Blanda sedan i de torra ingredienserna. Platta sedan ut degen på
bakpappersklädd plåt och strö på pumpafrön. Grädda i mitten av ugnen i ca 10
minuter. Skär i bitar.
Cottage Cheese Bread
3 eggs
120 g cottage cheese
5 tbsp almond flour
1 tbsp of psyllium
2,5 tsp baking powder
1,5 tbsp melted coconut oil
a pinch of salt
pumpkin seeds to garnish the bread with
Preheat oven to 200 C degrees. Mix eggs and cottage cheese
with a hand blender. Then mix in the dry ingredients. Put the batter onto a
parchment paper lined baking sheet and sprinkle with pumpkin seeds. Bake in
center of oven for about 10 minutes. Cut into slices.
11 Comments
Låter jättegott! Härligt med hembakat! :)
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kramar!
//Lana
Ja, hembakat är bäst :) Kram!
DeleteDet ser fantastiskt ut! Får jag dela med mig av ditt recept, med tillhörande bild på min blogg? Jag hänvisar självfallet till dig!
ReplyDeleteTack! Ja, det går bra :)
DeleteDe ser supergoda ut!
ReplyDeleteSer hur gott ut som helst : ) som alltid ; )) hos dig : ) kram fina du! /Sofia
ReplyDeleteTack snälla du, kram!
DeleteVisst blir brödet gott!
ReplyDeleteJa, verkligen!
DeleteSå gott det ser ut, grynost, är det samma som keso eller?
ReplyDeleteTack, och ja det är keso :)
Delete