En god, värmande gryta i vintervädret. Går att äta som sådan med något gott bröd till, serverad med quinoa eller använd den som fyllning i grönsaker, pita, tortilla. 

I morgon åker mannen och jag till New York! Ser så framemot det. Om du har några tips man inte får missa när man är där så berätta gärna.  

A tasty, warming stew, that is lovely to enjoy during winter. You can eat it like this with some good bread, served with quinoa, or use it as a filling in vegetables, pita, tortilla.

Tomorrow my husband and I are going to New York. Im so looking forward to this trip. If you have any tips on what not to miss, please let me know.


Lentil Vegetable Stew

1 tbsp coconut oil
1 onion, chopped
1-2 garlic cloves, minced
0,5 zucchini, chopped
1 can diced tomatoes
1-2 dl vegetable broth 
salt
black pepper
cumin
sambal oelek
2-3 dl cooked beluga lentils 

Fry in a pan onion and garlic in oil on medium heat. Add chopped zucchini, tomatoes, and broth. Let simmer for 15 minutes. Then add the lentils and cook until most of the liquid is absorbed. If you want it more like a sauce, cooking time will be shorter. Season to taste. Serve with quinoa, couscous...


Lins grönsaksgryta

1 msk kokosolja
1 lök, hackad
1-2 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 zucchini, hackad
1 burk tärnade tomater
1-2 dl grönsaksbuljong
salt
svartpeppar
spiskummin
sambal oelek
2-3 dl kokta belugalinser

Stek lök och vitlök i en kastrull i olja på medelvärme. Lägg i zucchini, tomater och buljong. Låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt sedan linser och koka tills det mesta av vätskan absorberats. Om du vill ha den mera som en sås, blir tillagningstiden kortare. Krydda efter smak. Servera med quinoa, couscous...