Falafel äter jag gärna och nu hade jag rödbeta hemma, så jag mixade den med i smeten. Mycket gott så här också. Jag serverade till en röra på avokado och kikärtor.

I eat gladly falafel, and now I had beetroot at home, so I added that to the mixture. Very good like this too. With these I served a dip made of avocado and chickpeas.




Beetroot Falafel
15pcs

1 (95 g) beetroot, cooked
2 dl chickpeas
0,5 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
parsley
0,5 tsp cumin, ground
salt
pepper
about 1 dl almond flour

Mix all the ingredients in a food processor. Season to taste. If the mixture seems loose, add more almond flour. Form into small patties and fry in coconut oil on both sides until golden brown.


Rödbetsfalafel
ca 15 st

1 (95 g) rödbeta, kokt
2 dl kikärter
0,5 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
persilja
0,5 tsk spiskummin, mald
salt
peppar
1 dl mandelmjöl

Blanda alla ingredienser i en matberedare. Krydda efter smak. Om blandningen verkar lös, blanda i mer mandelmjöl. Forma till små biffar och stek i kokosolja på båda sidor tills de är gyllenbruna.