Risotto går att göras på korn också. Smaken är ganska den samma, förutom att korngrynen har lite mera tuggmotstånd. Brukar du använda korn och på vilket sätt?

Risotto can be made on barley. The taste is quite the same, except that the barley has a little more bite. Do you use barley and how?


Barley Risotto

1 red onion, minced
2 cloves garlic, minced
1 tbsp olive oil
10 dl vegetable stock
3 dl pearl barley
1 tbsp butter
1 dl parmesan cheese, grated
salt
pepper

Heat the olive oil in a saucepan. Add the onion and garlic and cook for 2 minutes. Add the barley and cook it for 2 minutes to slightly toast the grains. Add 7 dl of the  vegetable stock and bring the barley to a boil then cover and let simmer for 25 minutes. Add the rest of the stock and cook for 10 minutes. Stir in the butter, cheese and season to taste.


Kornrisotto

1 rödlök, hackad
2 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olivolja
10 dl grönsaksbuljong
3 dl korngryn
1 msk smör
1 dl parmesanost, riven
salt
peppar


Värm olivoljan i en kastrull. Tillsätt lök och vitlök och stek i 2 minuter. Tillsätt korngrynen och stek ytterligare i 2 minuter. Häll i 7 dl av grönsaksbuljongen och koka upp, täck med lock och låt sjuda i 25 minuter. Tillsätt resten av buljongen och koka i 10 minuter. Rör i smöret, osten och krydda efter smak.

Av den överblivna risotton blandade jag i tomatsås och fick så en ny rätt  följande dag :)
Of the leftover risotto I mixed in tomato sauce and got a new dish the next day :)