Har du överbliven kokt quinoa hemma, kasta inte bort, utan gör biffar av den. Blanda i det du gillar, kanske har du en morot som behöver användas, riv då ner den eller oliver som måste ätas upp. Ja, du kan ta lite av det du vill och har hemma. Jag har använt soltorkad tomat och spiskummin i mina. Persilja passar också bra att ha i. 

If you have leftover cooked quinoa at home, do not throw it away, make patties of it. Mix in the things you like, you might have a carrot that needs to be used, then grate it in the batter or olives that must be eaten up. Yes, you can use whatever you want and have at home. I used sun-dried tomatoes and cumin in mine. Parsley is also good to add.



Vegan Quinoa Burgers

 3 dl quinoa, kokt
0,5 lök, riven
1 vitlöksklyfta, riven
5-7 soltorkad tomat
1-1,5 tsk psyllium
persilja
spiskummin
chili
salt
peppar

Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen eller använd överbliven quinoa. Blanda alla ingredienser i en skål. Smaka av. Forma smeten till biffar och stek dem i kokosolja på båda sidor tills gyllenebruna.


Vegan Quinoa Burgers

3 dl quinoa, cooked
0,5 onion, grated
1 clove garlic, grated
5-7 sundried tomatoes
1-1,5 tsp psyllium
parsley
cumin
chili
salt
pepper

Cook the quinoa according to the package instructions or use leftover quinoa. Mix all ingredients in a bowl. Season to taste. Shape the mixture into patties and fry them in coconut oil on both sides until golden brown.