Jag gillar att testa olika varianter på plättar och denna gång fick det bli gluten- och mjölkfria plättar. Jag gillade dem mycket och de känns nyttigare. Jag serverade mina med varma bär. Äter du traditionsenligt plättar på torsdag?

I like to try different variations on pancakes and this time it made gluten- and dairy free pancakes. I liked them a lot and they feel healthier. I served mine with warm berries. Do you eat pancakes traditionally on Thursday?


Gluten- and Dairy-free Pancakes

2 eggs
5 dl almond milk
3 tbsp coconut sugar
2 dl almond flour
1 dl buckwheat flour
1 tsp salt
1 tbsp melted coconut oil

Whisk together eggs, milk and sugar. Add the flours, salt and coconut oil and whisk everything together. Let the batter rest for about 20 minutes. Heat a skillet with coconut oil and fry the pancakes on both sides until golden brown.



Gluten- och Mjölkfria Plättar

2 ägg
5 dl mandelmjölk
2 dl mandelmjöl
1 dl bovetemjöl
3 msk kokossocker
1 tsk salt
1 msk smält kokosolja

Vispa samman ägg, mjölk och socker. Blanda ner mjölen, salt och kokosolja. Vispa slät. Låt smeten vila cirka 20 minuter. Hetta upp en stekpanna med kokosolja och stek plättarna på båda sidor tills gyllenbruna.